Sunday, November 3, 2013

[ENG + TR ] Kirpikleriniz İçin ETUDE HOUSE My Lash Serum Review



Hello~~ Here I am with one of my favourite Korean product ETUDE HOUSE My Lash Serum the ultimate lash care !!

Merhaba arkadaşlar ~~ Bugün size en sevdiğim Kore ürünlerinden ETUDE HOUSE My Lash Serum kirpik güçlendiriciyi tanıtacağım.



What it does/ What I like about it?

This serum gives a lot nutrion and nourish your lashes to make them healthier than ever!
It reduces lash fall and this makes your lashes seem more.
It gives a very slight volume after usage of 1 month because it strengthens your lashes .
As your lashes do not fall they go on growing and your lashes become a little longer.
Simply, it does what it promise; it takes care of your lashes!


Ne İşe Yarıyor ? Neyini Sevdim?

Bu kirpik serumu, besleyici bakım ve sağlıklı kirpikler için öneriliyor. Gerçekten daha sağlıklı görünüyorlar ben çok memnunum !
 Kirpiklerin dökülmesini azalttığı için kirpikleriniz
daha sık görünüyor.
1 ay içinde hafif bir gürlük kazandırıyor ama çok değil, sadece daha kuvvetli kirpikler haline geldiklerinden daha volümlü görünüyorlar .
Ayrıca dökülmeyen kirpik bir miktar daha uzadığı için kirpikleriniz birazcık daha uzun görünüyor ;)
Basitçe söylersek, vaatlerini gerçekleştiriyor ve kirpiklerinize bakım yapıyor!



What does it include to care your lashes?

It inclueds pathenol and dogwood berry to take care of your lashes. What are them?
Pathenol:
In cosmetics, panthenol is a humectant, emollient and moisturizer. It binds to the hair shaft readily and is a frequent component of shampoos and hair conditioners (in concentrations of 0.1-1%).
 It coats the hair and seals its surface, lubricating the hair shaft and making strands appear shiny. It is also recommended by many tattoo artists as a moisturising cream for new tattoos.
 It improves hydration, reduces itching and inflammation of the skin and accelerates and improves healing of epidermal wounds. 
You can find more info about pathenol from here : Panthenol
In ointments, panthenol has good skin penetration. It is sometimes mixed with allantoin, in concentrations of up to 2-5%, and is used for treatment of sunburns, mild burns and minor skin disorders.
One of our emergency cream Bepanthen includes it, my mum gave it to me every time I have too much redness or irritation on my skin, useful product ;)
Dogwoodberry: 

Sugarless, safe way to increase  vitamin C intake High in vitamin C content, one of the richest plant sources available.Contain plenty of lycopene, an important and strong antioxidant that prevents oxidation of low density lipoprotein (LDL) as well as of many cellular membranes Also contain some vitamin A and Bessential fatty acids, and antioxidant flavonoidsused to help prevent colds and influenza

here : Dogwood


Kirpiklerimize Bakım İçin Neleri İçeriyor?

Pathenol:Saç, cilt ve tırnaklara bakım yapar.  
 D-Panthenol, Vitamin B5 olan Pantothenic asidin biyolojik olarak kararlı, aktif bir formudur. İnsan ara metabolizmasında anahtar rol oynayan D-Pantothenic asidin provitaminidir. Vitamin B5’in eksikliği dermatolojik olarak hastalıklara sonuç verebilir. Ciltteki rolü; Derin nüfuz eden nemlendiricidir, epitelizasyonu uyarır, yara iyileştirici ve anti-inflammatory etki.Saçtaki rolü; Uzun süre dayanan nemlendiricidir, saçı zarar görmekten korur, kalınlaştırır, matlığını ve parlaklığını düzeltir. 
Tırnak bakımındaki rolü; Hidrasyonu (su tutma) düzenler, esneklik verir.Bölgesel olarak uygulanan Pantenol, cilt tarafından emilir ve patotenik aside dönüşür. Panthenol içeren bir krem ciltte U.V ışınları nedeniyle oluşan kızarıklıkları engeller.  % 5 Panthenol içeren bir kremin ciltteki yaraları % 30’a kadar iyileştirdiği saptanmıştır.  Cilde düzenli olarak uygulanan Panthenol içerikli bir krem,  kuru cildin nem içeriğini düzeltir. Yüksek su içeriği saçı, tarama, fırçalama, kurutma ve permanın sebep olduğu zararlardan korur.
Alıntının ayrıntısı için : d-panthenol-kullanimi-bitkisel-kozmetik-ansiklopedisi
Bir de; hepimizin az çok başından geçen yanık, pişik kızarıklık ciltte tahriş gibi sorunlar için için kullandığımız Bepanthen de bu maddeden bol içeriyormuş ;)


            Dogwood Berry:

Dogwood Berry denen bizim Kuşburnu Kızılcık arası meyve, resimlerini gösterdiğimde ailem bunun kesinlikle kuşburnu olduğunu iddia etti :) 
Neyse neymiş bunun özellikleri dersek;

Bolca C vitamini ve öteki vitaminler (A, B1, B2, K, P); mineraller, meyve asitleri, flavonlar, tanen ve şeker. Çekirdekte ise Vanillin vardır.Besleyici ve güçlendirici,soğuktan koruyucu.Genel güçsüzlüklere ve yorgunluklara karşı kullanılabilir.Yara iyileştirici ve kanı temizleyici özelliği var.
Eğer kuşburnuysa dahası var;
Çok yoğun vitamin zenginliği nedeniyle gözlerin dostu. Düzenli kuşburnu tüketmek selüliti engelliyor. Kuşburnu, A vitamini ve karotenoidler içermesi nedeniyle, gece körlüğü ve diğer göz problemlerinin yanı sıra akne gibi bazı cilt bozukluklarını önler, bağışıklığı artırır, kansere karşı koruyucu etki gösterir. İçerdiği B1 Vitamini; Kan oluşumuna yardımcı olur. Kavrama yeteneği ve beyin fonksiyonlarını geliştirir. Enerji, büyüme ve öğrenme kapasitesi üzerinde olumlu etkileri vardır. Vücudu yaşlanmanın, sigara ve alkolün zararlı etkilerine karşı korur. C Vitamini ise, dokuların gelişimi ve tamiri için gereklidir. Bağışıklık sistemini güçlendirir.


How to Use?

It has a very simple brush, but at first; it carries tooo much serum, so don't forget to get rid of the overage serum; because it can make your eyes uncomfortable or itchy.
Do not put too much seru on the bottom of your lashes, just put some on the tip of them, it will flow through the bottom any way. So in this way you can protect your eyes ;)
Use it on clean lashes especially in the night, but you can also use it in the morning when you don't use any mascara.


Nasıl Kullanılır?

Basit bir fırçası var, direk çıkarıp hemen  sürmeyin, çok fazla serum geliyor gözünüze kaçmasından rahatsızlık duyabirsiniz, fırçayı çıkarmadan önce fazla serumdan kurtulun ;)
Yatmadan önce temiz kirpiklerinize rimel gibi sürün ama çok dipten sürmeyin ucuna sürseniz yeterli zaten akıyor dibine doğru ;)
Ayrıca rimel kullanmıyorsanız gündüzleri de kullanabilirsiniz.


Effects/Etkiler


         İlk kullandığım gün / First usage      vs           Last usage / Son kullandığım



First usage / İlk kullandığımda


1 month later / 1 ay sonra


2 months later/ 2 ay sonra 

Pros of Effects / İyi Yönleri

I realized a very good strengthen effect esp on my lower lashes.
Gözümün alt tarafındaki kirpiklerde güçlenme fark ettim.

Normally I lost 5-6 lashes in a normal day, after using this I am losing 1-2 in a normal day.
Normalde , sıradan bir günde 5-6 kirpiğim düşerdi bu ürünü kullanmaya başladığımdan beri çok şükür normal bir günde  1-2 tane düşüyor.

It made them a little bir longer, since they don't fall they go on growing :D
Düşmeyen kirpik uzuyormuş bunu gördüm.

I like this product and use every night, 
It  also doesn't cost more expensive than your local area's ones .
 This was tested on Get It Beauty so I trust this more.

Bu ürünü çok seviyorum ve her gece kullanıyorum.
Ayrıca Türkiye'de Watsons gibi mağazalarda satılan bu tip ürünlerle hemen hemen aynı fiyat, fakat ben buna  Get It Beauty'de Blind Test yaptıkları için daha çok güvendim ve öyle aldım :)

Cons/ Sevmediğim Yönleri

If I put too much serum or if I put a lot to the roots it makes my eyes irritated.
It doesn't give a miracle long lash experience :)

Fazla sürünce gözü rahatsız etmesi ve mucizevi uzunluk sağlamaması :)

Where to Buy?/ Nerden Alırım?

                                              W2beauty ; Product Link / Ürün Linki
If you get a member with my blog's link : 5 $ Link you will get a 5$ coupon code to use over 30$ shopping.
If  you get a member with this link and like their facebook page you will get a 1$ coupon in the cart to use on every purchase ;)
So first sign up with 5 $ Link then find the product with Product Link / Ürün Linki and in the check out use 1$ voucher and get this for not US$7.56 but only US$6.56
Your vouchers will be visible as in the sample below ; 

Eğer benim sponsor linkim 5 $ Link ile üye olursanız 30$ üzeri alışverişlerinizde 5$ indirim alırsınız, eğer üye olduktan sonra Facebook sayfasını beğenirseniz her alışverişte kullanabilceğiniz 1$ kuponu kazanır ve böylece üyeliğin ardından Product Link / Ürün Linki  ile ürünü US$7.56  yerine US$6.56'a alabilirsiniz.

Zaten Türkiye'de de bu tarz ürünler 17 lira 30 lira gibi bu gayet uygun bence :D

Aşağıda kuponların nasıl göründüğünü anlatan örnek resim size yardımcı olacaktır :)


No comments:

Post a Comment