Tuesday, February 25, 2014

10 Adımda Korelilerin Günlük Gece Bakım Rutini ;)



Işıltılı , pürüssüz, sivilcesiz, kırışıksız ....

Korelilerin dizilerde, videolarda ciltleri çok pürüzsüz duruyor ve sizde kendiliğinden olduğunu mu düşünüyorsunuz ?

*.* Emeksiz yemek olmaz , bunu bir bilelim :)

Koreliler güzellik ürünleri konusunda çok bilgililer ve pek çoğu günlük bakımını aksatmaz, en azından nemlendiricisini ve güneş kremini sürer ^^

Koreliler aslında görünüşe çok takılıyorlar, bizim belki Müslüman oluşumuzun verdiği genel bir ''görünüş önemli ama asıl önemli olan Niyet'' gibi bir bakış açımız var. Bu  fazla salıverip cildimize özen göstermememiz anlamına gelmez , sadece fazla abartmayı önlüyor bence :) Çünkü güzelliğin keskin bir çizgisi yok ki tatmin olunsun. İnsanoğlu hep daha daha daha....

Çok güzel göründüğünü düşündüğünüz pek çok Koreli kendi görünüşünü beğenmeyip estetik makyaj veya estetik yoluna başvuruyor ama anladığım kadarıyla bazıları bir daha bırakamıyor. Burnu yaptım, göz kaldı. Gözü yaptım çenem sivri olsun, çeneyi yaptım yanaklar dolsun... Bir de ameliyat sonuçta BIÇAK ALTI dediğimiz şey. Acısız da değil ki... 

Bu yüzden makyaj ve bakımda dünyadaki pek çok millete göre daha profesyoneller Kore'den Japonya'dan çıkıyor.

Özellikle bakım ürünlerine çok önem veriyorlar ve içerikten anlıyorlar. İçindekiler listesini önemsiyorlar ve Türkiye'de pek önemsemediğimiz kimyasallara dahi karşı çıkabiliyorlar. Durum böyle olunca Koreli firmaların ürün reçetelerini daha çok DOĞAL ya da DOĞALA yakın ürünler oluşturuyor ~~
**** GÜNCELLEME 25.09.2014 ; Sık sık yüzlerine sıktıkları şeylerin ne olduğunu merak ediyorsanız Bu Linke Tık Tık ^^

Şimdi bu ürünlerle;


Günlük bakımı kısaca inceleyelim ;) Daha ayrıntılı ve kapsamlıları da var tabii o.O

Öncelikle Koreliler gece ve gündüz bakımını dikkatlice yapmanın yanında; yüz ve makyaj temizlemeye fazlasıyla önem verirler.

1. Öncelikle cildinizden makyajı temizleyin ;

Yağ tipi temizleyiciyle genel temizleme;



Yağ temizleyicileri Suzy tavsiye ediyordu baktım pek çok Korelinin sevdiği bir şeymiş ^^



Sıvı yağ kıvamlı temizleyicilerden özellikle Innisfree Green Tea ve Apple Juicy çok populerdir, katkı maddesi minumum oldğu için hassas ciltler rahat kullanır .

Katı yağ kıvamlı ise The Face Shop Mango Cleansing Butter kullanılabilir. Burda bu ürünü deneyip yorumladığım var :D

Sıvılar , katıya göre daha nazik olduğundan ben daha çok seviyorum. Ama temizleme için ikisi de iyi!

2. Makyajı silin ve köpüklü temizleyiciyle gözenekleri temizleyin


Makyajı zorlamadan silin, ve cilt tipinize / sorununuza uygun bir köpüren temizleyici ile temizleyip ılık suyla yıkayın. Bu temizleyiciyi yumuşak ve alkolü çok az olanlardan seçin ki gözenekleri temizlemek için açtığında geri kapanmayı da bilsin ;) Yoksa gözenek problemleri oluşur :(

** Yıkarken önce sıcağa yakın su kullanın ki gözenekler açılsın, kirler çıksın. 
** Köpüğü temizlerken ise soğuğa yakın ılık kullanın ki gözenekler kapansın ;)

3. First Treatment Essence denen temizlik sonrası ilk ürün veya toner (tonik) kullanın




Temizlikten sonraki   ilk 5 dakika içinde first treatment essence denilen genellikle fermente özellikle doğal tedavi edici tonerimsi ürünü kullanın . Bu ilk bakım ürünü tonere gerek bırakmaz ama bunun yerine sadece toner de kullanabilirsiniz. İlk bakım esansları Kore'de pek seviliyor.

Tonerle Farkı ne ? derseniz,,,



İlk Bakım Esansı hassa cildin kızarıklık ve kaşıntısını çok çok azaltır ve diğer iyileştirme özellikli ürünlerin emilimini kolaylaştırır. İlk bakım esansları genellikle maya içeriklidir ama soya fasülyeli ve arı sütlü gibi değişik türleri de vardır. En popülerleri Missha, IOPE, Innisfree , Tony Moly'nin fermente esanslarıdır.

4. Korelilerin bizden farklı bir yanı ; Serum /Essence / Ampul /Skin / Lotion /Enriched Cream gibi iyileştirici özelliği güçlü ürünler silsilesi !

Cilt problemleri iyice iyileşsin isterseniz kesenizi biraz açmanız gerek :/


photo credit not mine!

İlk bakım esansının yapışkan hissi 5 dakikaya azalır, o sırada essence /serum / ampul gibi cildin derinlerine işleyebildiği için çabuk ve etkili tedavi edip, cilt problemlerini azaltan ürünler kullanılmalıdır.
Nerdeyse her markanın böyle seri ürünleri vardır, her türlü sorun için bir silsileye katılma imkanı bulursunuz :))

Serum / essence gibi ürünler cildi baya iyileştirir, pahalıdır ama doğru kullanıldığında çok işe yarar. Koreliler uzun bir ürün sırası vardır ama bu kadarı herkese gerekmez. Orta halli bir cildiniz varsa temel krem ve gözenek sıkılaştırıcı essence yeterlidir ;)


5. Olmazsa Olmaz! NEMLENDİRİCİ





Ardından nemlendirici serum vs sürmediyseniz nemlendirici yüz kremi sürün.
Nemlendirici esnekliği arttırdığı için yağlı ciltler bile 'yağ içermeyen' nemlendirici türlerinden kullanmalıdır!
Bunla ilgili Korelilerin bir deney videosunu izledim. Nemlendirici kırışıklığı geciktiriyor ve esnettiği için gözenek problemlerini azaltıyor .

Kore'de en popüler olanlar etude-house-collagen-moistfull serisi, the face  shop'tan The Smim Serisi ve mango seed serisi , the saem'den harekeke serisi, innisfree orchid & green tea serileridir .

6. Gece bakımı normalden daha etkilidir



Eğer yıpranmış bir cildiniz varsa gece iyileştirici özellikli gece kremleri kullanın. Ki gece uyurken çok daha kolay iyileştirirler, çünkü günün tozu kiri  ve onları size iten rüzgarı gece olmaz :)

Gece kısa bir rutin istiyorsanız yüzünüzü temizledikten sonra sadece gece kremi kullanabilirsiniz ;) 

7. Göz Kremi

Göz kremi sürün ama şunu unutmayın göz kremi damarınızın yerini değiştiremez! 
Yorulduğunuzda ya da iyi uyumadığınızda zaten belirgin olan göz altı morlukları ve şişliği daha çok belirginleşir. Kapatıcı kullanarak kapatabilirsiniz ama bunu sık yapmayın, kapatıcınız çok kaliteli olsa dahi onu doğru düzgün temizleyemediğinizde cildinize olan yıpratıcı etkisi çok büyüktür.

 Hafif bir CC krem ile doğal bir kapatıcılık sağlayabilirsiniz ama onu da çok iyi temizlemelisiniz ;),Alternatif olarak etude-house-eyes-cream- naneli kullandım ve linkte ayrıntılar var ;)

Göz kremi olarak serinletici Tık Tık link bu var. Bunun dışında innisfree nin laneige in , missha'nın ve nature republic'in göz kremi tarzı ürünleri sevilir, ayıracak daha çok  paranız varsa ve kırışıklık probleminiz varsa sulwasoo, Iope gibi markalara bakabilirsiniz . Göz kremlerinin içeriğine dikkat edin; alkol , paraben içeriyorsa uzak durun !

8. Ara sıra göz maskesi  iyi gelir 



Ben göz maskesi olayını seviyorum ara sıra göz maskesi kullanırsanız ; aydınlatır ve şişliği baya alır. Kore güzellik programı Get it Beauty'de kadın arabada giderken göz altı maskesi takıp arabayı sürdüğü söylemişti ;) Tüm gözü kapayanları her gün değil hafta bir kullanabilirsiniz.
Benim denediğim göz altı maskesi goz-alt-icin-skin-food-carrot-collagen LiNk ve tüm göz maskesi Shara Shara Eye Glass Göz Makesi Link ^^


9. Dudak  temizliği

 Dudaklarınıza ara sıra peeling yapmalısınız ki pıtır pıtır deriniz yüzülmesin. Ardından nemlendirmelisiniz.
Evde de dudak temizleyicisi yapabilirsiniz ama çok çok etkili olmamakla beraber yumuşatıyor ;) esmer-sekerle-evde-dudak-temizleyici yapma linki
Dudak maskeleriyle ilgili yazım yakında ..

10. El , ayak  temizliği, bakımı

El ve ayak maskeleri çok popüler özellikle The Face Shop ve Innisfree el, Holika Holika ayak bakımında meşhurdur ;)

El ve ayakları da unutmayalım emektar onlar ;)

Teaser ; )
o.O

Kore tarzı makyaj için dikkat edilmesi gerekenler yakında blogda!!
 Bloğu takipte kalın ;)


....

Gündüzleri ise kişiden kişiye bakım uzunluğu değişir ama en temeli makyaj öncesi 'facial oil / yüz için besleyici yağlar' kullanılır.
Nemlendirici , Lotion ya da toner kullanılır, ki bb , fondoten veya cc kolay çıksın cildi yıpratmasın ;)
Zannetmeyin ki BB tek başına zararsız! BB'yi çok iyi temizlemelisiniz yoksa yaşlanınca kırışıklığı tetikleyebilir.

Sonrası Korelilerin haftalık ve aylık cilt rutinleri ^.^... bu artık sonraki bir postta ;)




No comments:

Post a Comment