Thursday, February 20, 2014

Kredi Kartınız Olmadan da Skrill Moneybookers ile Online Alışveriş Yapabilirsiniz ; Sık Sorulanlar 1


Merhaba arkadaşlar, online alışveriş konusunda en çok sorulanlardan biri kredi kartı olmadan nasıl alışveriş yapılabileceği. Bu anlatacağım yöntem her yerde işe yaramıyor ama anlaşmalı sitelerde rahatlıkla kullanılabilir ;)

Mesela benim alışveriş yaptığım http://kollectionk.com var, bu yöntemi orada öğrendim. Site önce Kore'den banka hesap numarası verdi. Baktım 20 tl lik alışverişe banka 30 tl civarı gönderim ücreti istiyor. Başka yöntem sordum. Skrill hesabı açabileceğimi söylediler. Alışveriş sitesi öde diyince skrill'e yönlendiriyor, otomatik olarak hesap açabiliyorsunuz. Bu sayfada ödeme şeklini anlatmışlar ^^ Tık



Kırmızıyla '' Paypal ya da kredi kartı olmayan müşteriler için yeni ödeme şekli '' yazmışlar. Sizde alternatif olarak alışveriş yaptığınız sitede böyle bir seçeneği seçebilirsiniz. Send Money seçeneği genelde alışveriş sitesinin yerel hesabına yönlendiriyor.





Sonra alışveriş sitesi sizi otomatik olarak skrill hesabı açmaya yöneltecek. Yukarıdaki miktara dikkat edin ;)
E-mail adresiniz girip şifre belirleyin. Hesabınız açıldı!




En üstteki seçenek kredi kartınızı kaydettirip, paypalla yaptığınız gibi alışveriş yapmak için kullanılıyor. Türkçe olarak da hizmet vermeye başladı. https://www.skrill.com/tr/ana/

 Bir allttaki ise banka transferi yöntemi ! Bu yöntemle size bulunduğunuz ülkeden bir banka hesap numarası verilecek, bu para skrille gider.

Sizin adınıza hesabınızda görünmesi içi Refference numarasını bankada açıklama kısmına ekletmelisiniz. İsminizle bankaya yatıranın ismi / kimliği uyuşmazsa para hesabınızda görünmeyebilir. TC Nüfus Cüzdanınızda yazan şekilde isminizle hesaba kayıt yaptırmaya çalışın. Parayı yatıracak kimse onun adına internetten skrill hesabı açın yani ;)

Mesela daha önce Garanti bankası hesap nosu verilmişti. Alışveriş yaptığım miktarı yatırınca, 3-4 gün içinde internette skrill hesabımda bu para göründü ve yine bir kaç gün içinde alışveriş yaptığım site otomatik olarak parayı çekti. Paypala göre 1-2 hafta uzatıyor olayı, ben pek kullanmıyorum o yüzden.

Biraz daha hızlıca ürününüze kavuşmak isterseniz, önceden skrill hesabınıza fazladan para yatırın, alışveriş siteniz de direk çeksin; bu çekme yine bir kaç gün alabilir.



No comments:

Post a Comment