Tuesday, May 6, 2014

Nature Republic The First Saccharomyces Fermented Essence 2014 Renewed Version Review



Hello everyone ! It has been a long time since I write a review, right? 
 Taking photos took so much time because of my camera, sorry ! 
As you know nowadays in Korean skincare The First Essence's made with fermented ingredients are really popular and many brands coming with upgraded versions ! About Korean-Beauty-Trends Click ^^

Nature Republic also upgraded the fermented '' THE FIRST'' serial with %90 fermented ingredients! They mentioned this product a lot in their facebook page and it was also mentioned on the popular beauty trend show '' Get It Beauty'' ! Taeyon endorses the product ~~ Getting more and more curious !!!


Herkese merhaba ! Uzun zaman sonra yeni bir ürünle karşınızdayım!
Her ne kadar 10 özellik bir arada diyen bir ürünse de ; Korelilerin günde 18 basamağa kadar çıkan bakım ürünlerini göz önüne alırsanız tek bir ürünle tüm cilt problemlerini ve bakımınızı halledebileceğiniz ihtimali çok düşük...
Ama First Essence'lar Kore bakımının girişidir, olmazsa olmazıdır ! Şu sıralar mayalanarak yapılan bakım ürünleri Kore'de çok revaçta ve bir makalede okuduğuma göre Amerika bu konuda G.Kore'den 10 yıl geride olduğunu kabul ediyormuş. Geçenlerde yine burda; Bu Konuda Amerikan Basınındaki Bir Yazı Tık^^ okudum. Bulduğum linklerle bu savımı sağlamlaştırdığıma göre ürüne dönebilirim :D

Nature Republic eskiden de var olan  '' THE FIRST'' serisini yeni teknolojisiyle bir adım daha ileri hale getirip Taeyon'la reklam yaparak  ürünün mayalılık oranını  %90 'a çıkardığını , Kore'nin en popüler şovlarından '' Get It Beauty'' başta olmak üzere pek çok şekilde duyurdu. Eee bizde merak ettik ve yazalım dedik :))


Product Info  / Ürün Tanıtımı 

It has fermented ingredients and upgraded a couple of months ago.



*The First line includes fermented yeast extract and herb complex
*Naturally fermented ingredients revitalize skin
*Moisturizing, tightening, cleansing dead skin cells, and controlling sebum7 types of organic herb extract pacifies and protects skin. 
*Skin-brightening essence is especially formulated with 90% saccharomyces ferment that brighten and add vitality to a dull and lackluster complexion. 
*Moisturizing essence refines skin texture and lightens uneven pigmentation, leading to renewed clarity with a soft and moist finish. 



 -Cilt Ritmi Kontrol
-Nemlendirme
-Stres Rahatlamak (Kırışıklık önlemeye yardımcıdır)
 -Cildin elastikiyetini artırır
-Beyazlatma
-Toparlar
 cilt tonunu iyileştirir
-exfoliation 
-bir sonraki cilt bakım ürününün etkisini artırır.

*''The First'' serisi fermente edilmiş maya özü ve bitkisel karışım içerir. 
*Fermente edilmiş içeriğiyle nemlendirme, sıkılaştırma, ölü hücreleri temizleme, yağlanma kontrolü gibi özellikleri vardır.  
*7 çeşit organik bitki özü cildi  yatıştırır ve korur.
*90% saccharomyces mayası içeren yapısıyla cildi canlandırır ve aydınlatır. 
*Nemlendirici esens içeriğiyle cilt dokusunu düzeltir ve pürüssüzlükleri giderir, yumuşak ve nemlenmiş bir bitiş sunar.


Package /Paket

They used environment friendly packaging that I really love ^^
It also explains the benefits 10 in 1!


Çok sevdiğim dönüştürülmüş kağıttan yapılmış bir karton kutusu var ; ürün ve firmayla ilgili bilgiler yazıyor.


 Comes in a frosted glass bottle.It feels heavy in hand.


Ağır bir şişede geliyor. 

Şişesi gereksiz ağır, şişe yüzünden kargo ücreti artıyor :P  Kargosuz 32-35$ civarıyken kargola 45'e falan gelebiliyor :(
Su gibi olduğu için sprey işeye koyup da rahatlıkla kullanabilirsiniz!


Ingredients / İçindekiler 




 Fermentation improves the skin’s metabolism, elasticity, and softness. It is the natural fermentation process traditionally used in food and drink production that Korean cosmetic companies are now using to create fermented beauty and skincare products.click for the further information
Karen Ballou, CEO of Immunocologie, a new American skin-care company also tapping into fermentation technology, agrees. “By fermenting key ingredients, we actually enhance the effectiveness of the active ingredients that are loaded in the product. Most [un-fermented] skin care is created by heating up a blended formula to a high temperature and then cooling it down, which can potentially lower the effectiveness of the plant active.” Not only are fermented skin products more potent than their non-fermented counterparts, but they're also better suited for sensitive and dry skin. “Fermented cosmetics are more symbiotic with the skin,” says Ballou. “It mimics the skin’s cell functions and supports the skin without disrupting its natural process, so it’s less likely to cause sensitivity.” Sugar and fruit acids, which are abundant in naturally fermented ingredients, also help to moisturize. “Fermented active ingredients provide a sort of protection for the skin and strengthen the skin’s metabolism to make it stronger and healthier.” Click for further info ^^






Fermentasyon cildin metabolizmasını , elastikiyetini ve yumuşaklığını geliştirir.Kore Kozmetik markaları , Kore'nin yiyeceklerinde kullandıkları doğal fermantasyon sürecini bakım ürünlerine uyguluyorlar.
Bakım üzerine çalışan bir Amerikan şirketinin CEO'sunun söylediğine göre '' Asıl etkili malzemeyi fermente ederlerse aktif içeriğin etkisi artıyor. Fermente edilmemiş çoğu ürün ısıtılıp soğutularak üretiliyor ve bu yüzden bitkisel aktif içeriğin potansiyel etkisi azalmış oluyor.Fermente ürünler rakiplerine göre hassas ve kuru ciltlere daha iyi uyum sağlıyor, ciltle simbiyotik bir uyum içine giriyor. Doğal süreci bozmadan cilt hücrelerinin fonksiyonlarını taklit ediyorlar ve cildi destekliyorlar, bu nedenle hassasiyete yol açma ihtimalleri diğer ürünlerden daha düşük ;)  Fermente edilmiş içerikte sıklıkla rastlanan şeker ve meyve asitleri nemlendirmeye de yardımcı oluyorlar. Cilde bir çeşit koruma kalkanı olup, cilt metabolizmasını geliştiriyorlar; daha güçlü ve sağlıklı bir cilt için yardımcılar. (Daha önce Bu Yazımda Bahsettiğim first essence 'da fermente edilmişti, fermente tüm ürünlerde bunlar geçerlidir ve yukarıda yazan nedenlerden dolayı ciltte kaşıntıyı ve kızarıklığı azaltmalarıyla bilinirler !!)


Usage / Kullanım

For the first steps of skin care, dispense liberally on a cotton pad and apply it to the entire face.


Yüzünüzü yıkar yıkamaz ister pamuk kullanarak ister kullanmadan yüzünüze masaj yaparak sürün .
Suya benzer bir yapısı var ve sürdükten bir süre sonra yapış yapışlık hissi de geçiyor ;)


The essence itself is clear, and is nearly the same consistency as water. It feels sticky at first but it is fine after 3-4 mins. The scent is better than Missha's time-revolution-first-essence that I reviewed here. It has slightly  floral smell but not too much, I like the light smell so much ^.^
You can also transfer the essence to a spray bottle, which I think will be more comfortable.



Esans'ın kıvamı neredeyse su gibi, yüze sürüncede önce bir yapış yapışlık hissi oluyor ama çabucak emiliyor . Kokusu  Missha time-revolution-first-essence tık ^^'tan farklı ve çiçeğimsi, öbürü maya gibi kokuyordu , bunun hafif kokusunu daha çok sevdim :D

Conclusion /Sonuç



++Pros / Cons--

+ I saw nice brightening effects daily but it truely lightened my skin after 1st month.
+ As soon as I use this my skin gets sooo smooth and relax , i feel my face so even and radiant!! 
I love this for soothing , smoothing and radiating quickly !
I can’t say whether or not The First  Essence  did a lot for my red acne marks but still they are fading  slowy and it helps.
Did not aggravate active acne when I had it, and it actually seemed to help with some of the redness and inflammation associated with my breakouts.
+ After cleansing I get the itchy and tight feeling but this makes my skin relaxed a lot!
It  has not caused any acne at all cuz fermentation process , I think :)
My skin is the clearest condition ever ! It make my face seems clearer :)
+ My skin gets less itchy after cleansing if I use this.
Non-greasy
+Absorbs quickly
+Visible brightening effect
+ You can use it in various ways ( You can see in NR official facebook page and Get it Beauty )
+ Affordable compared to other fermented products  ( Price is around 30-35$ without shipping)


- Not a good wrinkle care product but the main purpose is brightening so don't expect much ~~
- Heavy bottle makes shipping cost higher 
- You need to use at least 1 month to see the %35 more clearer face , it is rather slow. ( for permanent results)





++ İyi Yanlar / Kötü Yanlar --

+Günlük etkileri;  yumuşacık yapma, cildi pürüssüzleştirme, sakinleştirme ve parlaklık verme... Veee ben bu konuda bu ürünü gerçekten çok beğendim, sürdükten 5 dk sonra cildimi rahatlamış ve yumuşacık hissediyorum.
+ Aydınlatıyor, buna beyazlatma diyenler olabilir ama cilt tonum iyileşiyor ve daha sağlıklı görünüyor ama dildeki direk anlamda beyazlatma gibi değil yani :D  Zaten çoğu ürünün beyazlatmadan kastı budur ;) 
+Özellikle cildiniz benimki gibi temizleyici sonrası kaşıntı, gerilme gibi problemler yaşıyorsa missha , bu ürün ya da başka bir fermente ilk esans kesinlikle kullanmalısınız, cildiniz bayram edecek.
+İlk başlarda etkisi geçici diye sinir olmuştum ama 1 ay düzenli kullandıktan sonra daha temiz görünüm verme etkisini kanıtladı :) Hani cildinizi bazen kararmış, solmuş gibi hissedersiniz ya; işte bu, o sorunu çözüyor ve baya canlılık veriyor.
+ Güneş lekesi ve kızarıklık problemlerine iyi geliyor, kaldırıyor demiyorum ama %40'a kadar  azaltıyor 
+Yüzüm daha temiz görünüyor ve sivilce denmeyecek kabarcıklar vardı alnımda ve tabi eskiden kalma sivilce izleri; düzenli kullanımda o izleri baya azalttı. 
Sivilceleri geçiriyor diyemem ama yayılmasını engelliyor ve kızarıklık alma etkisi olduğundan kıpkırmızı göstermiyor. Zaten kendisi de sivilceye sebep vermiyor :)
GENEL BİLGİ;  bir bakım ürününe alışana kadar cildinizde bazen sivilce, kabarıklık ve kızarıklık az miktarda olabilir , 1 ay gözlemlemelisiniz devam ederse ürünü bırakın  ;) 
Ben 1 aydan fazladır kullanıyorum ve %35 daha temiz ve aydınlık görünüyor cildim. (Babam bile fark etmiş ^^ Kore ürünlerine övgüde bulundu :D) 
+En önemlisi de diğer kozmetiklere cildim eskisi kadar aşırı tepki vermiyor . Zaten bu ürünün asıl amacı özellikle hassas ciltleri rahatlatıp, kızarıklık azaltmak ve diğer bakım ürünlerinin etkisini artırırken zararlı makyaj malzemelerine karşı cildin bozulmasını önlemek .

- Bunu vaad etmiyor zaten ama rakip ürün Missha essence'ta bulunan bir özellik olduğu için yazıyorum; kırışıklık bakımı için uygun değil :( Evet ,yaşlanma karşıtı : ama var olan kırışıklarda belki %5-10 etki görebilirsiniz. Bu ürünü tek başına kullanmak için  hitap ettiği yaş daha çok 20-35 diyebilirim, yaşlanmayı yavaşlatıp, genel bakım sağlamak konusunda öneriliyor ama kırışıklık problemleri için ekstra kırışıklık ürünleri kullanmalısınız. 
- Bir de şişesinin ağır olması kötü çünkü kargo ücreti artmış oluyor 35$ yerine 45$ vermemiz gerekiyor :(

+Bu ürünü çeşitli şekillerde kullanabilirsiniz makyaj fırçanıza biraz sıkarsanız makyajınız kesinlikle daha iyi oluyor,  makyaj öncesi sürersenizde öyle. Ben zaten sadece cc krem kullanıyorum, pek ''burdayım'' diye bağırmıyor ama bunla kullanırsam herkes kendi cildimin çok güzel olduğunu düşünüyor, acayip doğal duruyor yani ;)



Overall Score / Puanı ; 4.6 / 5 



***I show this to mom's ahjumma friends and they like the soft and relaxed feeling :)


Won't repurchase ; Because I believe I need to discover other gorgious fermented products!
Yeniden almayacağım; Çünkü Kore'de keşfedilmeyi bekleyen çeşit çeşit fermente ürün var !

No to whom; Looking  wrinkle care option

Kime önerilmez; Kırışıklık seçeneğide isteyenlere

Suggest for who; Has dull skin , has redness problems, having after cleansing problems like tight feeling and itchiness.

Kime önerilir; Güneş lekesi ve kızarıklık problemleri olanlara, hassa ciltlilere, gerginlik ve kaşıntıdan şikayet edenlere, yüzüm cansız diyenlere ^^

Where to Buy?/ Nerden Alınır?

http://w2beauty.com while registering use my sponsor code 2038805 in sponsorship code area when you register, to get 5$ voucher !!




Nasıl alacağınızı öğrenmek için buraya tıklayınız ^^

Should I do separete posts for Turkish and English or is it okey if I write on the same post ??

Sizce İngilizce ve Türkçe olarak ayrı ayrı mı yayınlamalıyım yoksa böyle tek yayında iyi mi?

No comments:

Post a Comment