Thursday, August 15, 2013

CC Krem Nedir? Ne işe yarar?




Genel Olarak Kore'de Gelişim
CC krem BB kremin bir üst modeli gibi düşünüp sipariş etmemin ardından yaptığım araştırmalarda hiç de öyle olmadığını öğrendim. CC krem daha çok BB yardımcısı sayılsa da çok problemli bir cildiniz yoksa kendi başına da yeterli bir ürün.



Bildiğiniz gibi BB krem bundan seneler önce  ilk kez Almanlar tarafından yapılmış . Fakat Koreliler ekledikleri yüksek güneş koruyucu, parlaklık verici,beyazlatıcı ... gibi özelliklerle BB kremleri daha da geliştiriyorlar. Koreliler kozmetik konusunda bir hayli iyiler. Malumunuz dış görünüşlerine çok taktıkları  estetik ameliyatında 1 numaralı ülke olmalarından anlaşılabilir. Kozmetiklerin içeriğine de çok fazla takıyorlar ve kimya bilgileriyle beni şaşkına çeviriyorlar.


Neyse, Korelilerin makyaj ürünlerinde makul fiyat sunmaları ve içeriğe dikkat etmeleri bir yana firmalar arası rekabet çok büyük. Türkiye'de yerel markalar bir kaç tane ve genelde Dünya'da ne varsa onun versiyonunu üretiyorlar. Koreliler ise rekabet içindeler, kaç popüler marka var dersiniz ? Çok fazla... Innisfree, Banila Co., Etude House, Tony Moly, The Face Shop, Missha, Hera ,Pi hyun jeong, So Natural, The Saem, Holika Holika, Nature Republic, Skin Food, A'pieu, Liolle,.... Bunlar sadece benim takip ettiklerim ve kalitesini ispatlamış olanlardan bazıları. Laboratuvarlarında çeşit çeşit araştırmalarla bizlere yeni yeni ürünler sunma rekabetindeler. Bu rekabetin meyvelerinden biri de CC kremler!



CC Krem Ne İşe Yarar?

CC kremin '' Color Control'' '' Correct & Care '' ... gibi isimleri var. Korelilerin Güneşten korunmaya gerektiği gibi özen göstermeleri sebebiyle  SPF ve PA'sı yüksek özellikte oluyor. Renk değiştiren her cilt tonuna uygun yapıdalar. '' Colour Changing Capsules'' yani renk değiştiren kapsüller benim kullandığım üründen gözlemlediğim kadarıyla çok iyi çalışıyor ve yüzümde hiç bir şey yokmuş gibi görünüyor.Bunun yanında beyazlatma gibi özellikleri de var. Ama genel olarak ''healthy complexion'' yani ''sağlıklı görünüm'' amaçlıyorlar bunun için genellikle hafif bir ışıltı katıyorlar.

Zaten asıl amaç hafif kusurları kapatıp doğal ve sağlıklı görünmeyi sağlamak!
Kullandığınız kozmetik ürünü sayısını azaltıyor!

Yüzdeki ton farklılıklarını giderip, gözenekleri daha küçük gösteriyorlar ve yüzü daha sağlıklı görünmesi için nemlendirip koruyorlar. BB kremler gibi kusurları görünmez yapmıyorlar fakat üstüne BB krem sürüldüğünde yüzdeki ağırlığı azaltıp yağlanmayı geciktiriyorlar ayrıca makyajın daha uzun süre kalmasını sağlıyor.  Yağlanmayı geciktirme tek başına kullanıldığında da geçerli. Cildi yumuşatıp, güneşten koruyor ve beyazlaşmaya yardım edip kırışık karşıtı etki yapıyorlar!  Ayrıca üründen ürüne ek özellikler olabiliyor!

Kullanım 


Bir makyaj malzemesinden çok bakım ürünü sayılırlar. Bu bence önemli bir nokta. Makyajda da primer olarak kullanılabilirler. Kullanımı basit, bir sonraki yazımda kendi kullandığımı üründen ve CC krem kullanımından ayrıntılı bahsedeceğim . :)

Kısaca CC kremin etkilerinin gözlemlenebileceği bir video linki ! Kullandığınız kozmetik ürünü sayısını nasıl azalttığını fark edin ...

http://youtu.be/IxA1j7ffjRk


Nerden alınabilir?

Yaklaşık 10$ 'dan başlayan fiyatlarla Kore CC kremlerini tüm online kozmetik alışveriş sitelerinden alabilirsiniz.

Sitede sponsor yazan kısımdaki Suzy resmine tıklayın ve çeşit çeşit CC kreme kargo ücreti dahil fiyatlarla göz atın! Ayrıca deneme boy ürünler her siparişle hediye olarak geliyor! 


http://w2beauty.com
w2beauty.com adresine kaydolurken sponsor kodu 2038805'i kullanırsanız 5$ ve daha pek çok kazanç elde edebilirsiniz ;)
Bu linkten bu siteden kazançlarınızı görebilirsiniz; TIK TIK


* Bu yazıda kullanılan resimler bana ait değildir! * Pictures are not mine, I took them from google thinking they are companies commercial purposed pictures that everyone can use, if any problem occurs please inform me!

Sizin CC kremle ilgili merak ettiklerimiz var mı? Daha önce hiç kullandınız mı?
Görüşmek üzere!

No comments:

Post a Comment