Monday, September 30, 2013

[TR/ENG ] Review : Etude House Fresh Cherry Tint PK 001 / Sulli'nin Dudak Renklendiricisi


Hello everyone!! Today I am going to introduce you the tint that Sulli use while filming ''To The Beautiful You''
Herkese merhaba!! Bugün ''To The Beautiful You''da Sulli'nin kullandığı dudak renklendiricisini tanıtacağım.


This was a sample beautnetkorea sent me with my latest haul : Haul Link

Bu geçenlerde beautynetkore'den istediğim ürünlerin yanında gelen deneme boy bir ürün  : siparişler için 


This was a good chance for me to try out and find a good colour, I love sample size products!!  :)

Almadan önce rengi görebilmem için iyi bir fırsat oldu, deneme boy ürünleri çok seviyorum !!  :)


What are my thoughts?

-It is a little bit moisturising but when I use it on moisturised lips it seems more visible and have better result with a smaller amount. 
-Doesn't make your lips dry too quick.
-Nice and natural colour.
-Pigmented.
-Creamy.
-Buildable.
--Doesn't stay long.
-Sometimes I like the scent but sometimes don't :)But it gets lost easily so no worries :)
-Smells like cherry.
-Small amount is enough.

Actually this is not a colour seems beautiful on my lips, it seems like purplish on my lips :D It is because of my original lip colour , I think :) But if you apply BB cream before using this, you can achieve the look on commercial pictures!


Bence nasıl bir ürün?
Pek çok renklendiriciye (tint) göre nemlendirme bakımından iyi bir ürün ama önce nemlendirici sürerseniz çok az bir miktarıyla daha canlı bir görüntü elde edebilirsiniz!
Dudaklarınızı çabuk kurutmuyor.
Doğal bir rengi var fakat kuruduktan sonra bir kaç kat daha sürerek rengi yoğunlaştırabilirsiniz.
Dudak çizgilerinde kötü durmuyor.
Krem gibi kıvamı var.
Çok uzun süre dudakta kalmıyor.
Kokusu vişne kokusu, çok yoğun değil.
Az miktarda kullanmak yeterli.


Açıkçası bu rengi kendimde pek sevmedim, o yüzden çok hafif kullanıyorum. Dudaklarım biraz morumsumsu olduğu için açık pembe gibi durmuyor bende :D Hiç resimlerdeki gibi değil ama önce BB krem sürüp üstüne sürerseniz hoş ve fotoğraftaki gibi bir görüntü elde edbilirsiniz!


Price : Around 6 - 10$ 
Fiyat: 6-10 $ arası postaya göre / sitenin gönderdiği hediyelere göre değişiyor.

Where to Buy?/ Nerden Alınır?


What is your favourite lip tint and the tint colour for the fall season?
Sizin sevdiğiniz renklendirici ve sonbahar rengi hangisi?

See you~~
Görüşürüz!!




Saturday, September 28, 2013

Komedi, Aksiyon, Gizem, Arkadaşlık ve Komiklikle Karışık Romantizm '' Wild Romance ''



Önceki bloğumu takip edenler bilir, iyi senaryo ve oyuncuyla birleşince eğlenceli konuları bir de  komedi dizilerini pek severim.Uzun süre Kore dizisi izlemeye ara vermiştim aslında... Bu uzun aranın ardından beni kasmayacak, gülümsetecek bir dizi arıyordum. Pek çok kişi Wild Romance'den övgüyle bahsediyordu ama sırf Jessica'yı oyuncu olarak beğenmediğimden izlemek istemediğim bir diziydi... Ciddi surat ifadesi olan biri bence, dizinin komedi olduğuna inanmam onun yüzünden güç oldu. (ne demişler geç olsun da güç olmasın) Bir de psikolojisi bozulduğu için estetik ameliyatı yaptırmasıyla gündeme gelen, genelde sevimli ama komik olmayan kız rolleri canlandıran Lee Si Youn'dan beklemediğim harika bir performans gördüm ve dedim ki ''Ummadık taş baş yararmış...''Beklentimin aksine fazlasıyla komikti ve harika bir oyuncuydu. (PS sonradan açılıyor, ilerleyen bölümlerdeki oyunculuğunu daha çok beğendim.)





 Malum, tüm Kore dizileri (Komedi de olsa) sonlara doğru ağırlaşıyor, ciddileşiyor.. Bu yüzden Japon eğlence dizilerini daha çok seviyorum, sonuna kadar gerilimsizler, ciddi değiller, bazısında hayatı önemsemeyen insanı rahatlatan bir esinti var.

 Bazen insan hayatın ciddiliğinden kaçmak istediği için komediye sığınıyor ve onunda bir süre sonra ciddileşmesi sizi yorabiliyor..

Neyse..

En sonunda dayanamadım, ne demişler merak ilmin hocasıdır :) Baktım dizi çok komik, ilk 7 bölüm kesinlikle komedinin yüklü olduğu , eğlenceli kısım. Sonra, tüm Kore dizilerinde olduğu gibi yavaş yavaş hüzün rüzgarları esmeye başlıyor, derken komedi yerini tamamen rüzgara kaptırıyor, (Allah'tan araya serpiştirilmiş ufak tefek espiriler var yoksa polisiyeye kayıyordu ) en son bölümde hafiften gülümsetme ve olayların hızla toparlanmasıyla bitiyor..


Sizin için  '' O bu suçu işlemiş olamaz '' diyen, size inan , size güvenen insanlarla yola çıkarsanız yarıyolda yalnız kalmazsınız...

Fakat bence bu dizide mevcut farklılıklar bana '' Bıktım klasik gerilimlerden'' dedirtmedi. Aralara serpilmiş sevimli dakikalar diziyi canlı tuttu. Bir de gizemli olaylar zinciri var tabii.İşte geldik konuya;

Konumuz galatasaray- fenerbahçe gibi birbirine düşman taraftarları olan iki beyzbol takımıyla başlıyor. Ana karakterlerden biri galatasarayda oyuncu, diğerinin ailesi ve kendisi koyu fenerbahçe hayranı diyebiliriz. Malum, skandal peşinde koşan medya araya giriyor ve bu iki inatçı keçi bir köprüde karşılaşıyor... Sen geçersin ben geçerim derken çareyi kızın ''Koruma'' olmasında bulan dizimizin pek sevdiğim karakterlerinden robot menajerimiz araya giriyor. Sonrasında kızımızın korumakla yükümlü olduğu ünlü beyzbol oyuncumuzun yaşadığı gizemli olayları çözmek için ''  İşsizler başkalarının işlerine burunlarını sokmayı severler. Hiç çalışmaktan ölen işsiz duymadın mı?'' diyen kitap okumaya bayılan, açık sözlü , zeki ve kendine has karakteriyle dizi boyunca izlerken en çok zevk aldığım, eğlendiğim komşu kızı devreye giriyor. İşte mükemmel kimya! Bir de beyzbolcumuzun can dostları var ki çok tatlı insanlar, çocukları bal bal!!



Bu o çocuk değil ama bu da çok tatlı :)


 Karakterlerini çok sevdim. Hele ki Im Joo Eun (tuhaf komşu kızı ) ve robot menajer çiftinin hikayesi ve karakterleri  harikaydı! Jessica'yı hala oyuncu olarak sevmiyorum, Kore'de fazlasıyla kaliteli oyuncu varken,  Jessica gibi popüler bir idolün oynatılması bazı çevrelerce karlı bir yatırım tabii. Gene de elinden geleni yapmış, konumuz Kore olmasa fena oyuncu sayılmaz ama çok fazla aktrisin olduğu bir piyasada iyi oyuncu sıralamasında yüksek bir yere koymamı beklemeyin benden..Lee Dong Wook'ta şanslı adam , bir dizide kaç güzel kızdan öpücük çaldı yahu :D 


Bazı sahnelerde çok orijinal fikirler vardı; korumanın VIP'de gidip , Star'ın Economy Class'ta tıkışması gibi..
Robot karakterin o harika sıkıcı filme ''eğlenceli'' demesi gibi. Ama bazı yerler uzatılmıştı. Yine de hakkını yemeyelim genel olarak eğlendiğim bir diziydi (özellikle ilk bölümler artı harika tuhaf +robot çiftinin tüm sahneleri.)



Bazı sevdiğim sahneler
  

Görüşürüz~~

Thursday, September 26, 2013

Holika Holika - Jewel Light Water Proof Eyeliner Yorumları TR


For English Please CLICK!!

Merhaba arkadaşlar, bir süredir Türkçe yazma kararımdan takipçi eksikliği nedeniyle vaz geçmiştim. Fakat görüşlerine değer verdiğim bir arkadaşımın desteğiyle yazmaya devam etmeye karar verdim. Sonuçta Kore piyasasını yaklaşık 2 senedir çok yakından takip ediyorum ve pek çok alışveriş sitesini denedim. Bir gün bir faydalanan olur elbet :)
 Alış verişle ilgili sorularınız ve Kore ürünleri ile ilgili merak ettikleriniz için yorumlarınızı bekliyorum :)

Gelelim Kore'nin en çok satan kalemlerinden birine ...
Ayrıca bu ayki siparişimden en çok sevdiğim ürüne ...

Pembe olan No.8 Pink Topaz
Beyaz olan No. 17 Pink Ballerina



 Holika Holika, CNBlue,SİSTAR, Park SHINHYE gibi isimlerin reklamını yaptığı renkli ürünleri ve sihirli sözcüklerden ilham alan dizaynıyla ünlü bir Kore markası.Bu kalemlerde uygun fiyatı ve çok özellikli oluşuyla en çok satanlar listesine yerleşmeyi başaran popüler ürünlerinden. 


Park Shin Hye bu kalemlerle ^.^

Yukarıda İngilizce olarak özellikleri açıklanmış, fakat ben bunu son kısımda size daha ayrıntılı belirteceğim.
Başlıca özellikleri ;
Nerdeyse 20 çeşit rengi var.
Jel gibi yumuşak, hatta krem gibi diyebilirim, bu nedenle yeni başlayanların rahatlıkla kullanabilecekleri bir ürün, özellikle de dağılmaması benim gibi eyeliner beceriksizleri için önemli.
Suya karşı dayanıklı.
Parlak olanların parlaklığı ''tear drop liner'' denen göz altına sürülen parlak jeller gibi ve onlardan çok daha ucuz :)
Durduğu yerde sertleşip kalmıyor ve derinizi germiyor.
Kurumasını önlemek için özel bir kapağı var, kapatmayı unutmayın ;)
Far niyetine kullanılabilir demiş ama o kadar çabuk kuruyor ki, kurumadan yaymanız (benim gibi yeniyseniz) çok zor. Kuruyunca da pek dağılmıyor ki ben bu özelliği seviyorum.Çünkü bazı ürünler bütün yüzümü sim yapıyor :(

Bu parlak seri, ben seviyorum böyle hafif dokunuşları


 Kullanımı zaten hemen hemen aynı eyeliner mantığı ama istersen far gibi yay diyor. Bir de kapağını açık bırakmayın. Ayrıca kalemtraşla açmak lazım sanki plastik olduğu için aşağıdan dürtçekmiş gibi hissetsem de öyle işte :)

 Ürünün kullanılmamış olduğunu anlamamız için olsa gerek etrafını plastikle sarmalamışlar ve ürretim ile son kullanma tarihini bir güzel yazmışlar.



Parlak olan 8 numara diğeri 17. Fotoğrafta soluk görünüyor çünkü fotoğraf makinem bu ara tuhaflaştı, galiba bozuldu :(


 No.8 , Etude House's Dear Girls Cute Eye Maker'ın yerini aldı çünkü onun ucu çok kalın ve hemen dağılıveriyor. Bu da parlak ve hemen dağılmıyor.
Suyla yıkamaya çalıştım elimin üstünden, ovduysam da çok az renk kaybı oldu o kadar azki fotoğraflarda fark edilmiyor. Ama pamuğu alın hiç bir şey sürmeseniz bile birazı çıkıyor :) İlginç yani ..

Ayrıca tear drop liner almaktan vaz geçtim zaten sıvı ve fırçalı sürmek çok zor ! Bunu kuruyan katın üstüne bir kez daha sürün aynı etki oluyor. Ki, o da özel günler dediğimiz zaman zarfına hitaben. Bence günlük hayatta o kadar parlaklığa ihtiyaç pek olmuyor.

Renkleri göztermek için az miktarda sürdüm;

Fiyatı diğer Kore marka güvenilir eyelinerların çoğuna göre çok uygun 4 ila 6 dolar arasında (kargo ücreti dahil) Kargo ücreti olmasa 3$ civarında bir ücreti oluyor.

Nerelerden Alınır?

beautynetkorea'da 1+1 kampanyası var kargo ücreti dahil %30 indirimli

w2beauty Bu site indirim yaparsa çok ucuzluyor takip etmek lazım, ayrıca bu linkten üye olursanız 5$ benden hediye :) E-posta adresinize 5$ kodu gelecek alışverişinizde ödeme esnasında o kodu kullanabilirsiniz.

Kore ile ilgili ürün soruları için yorum bırakmayı unutmayın ^.^

Başka merak ettiğiniz ürünler varsa sorun , 
Görüşürüz ~~

Holika Holika - Jewel Light Water Proof Eyeliner ENG Review

Türkçesi için Buraya Tıklayın ;)

Hello ~~ Here is another review for one of the hottest eyeliners in Korea! It is a bestseller on a lot of shopping websites and now I understand why ^.^

This is my favourite product of my latest haul .
Pink one is No.8 Pink Topaz
White one with pink design is No. 17 Pink Ballerina



Here is the ads and tips from Holika Holika. Actually, it does what they promise ! Really waterproof and if you don't smudge it until it dries, it doesn't smuge easily!


Park Shin Hye advertises this ^.^

It really does the things above :) 






 They send me the product with a plastic layer around.



Here you can see the colour 8 and 17 from right to left. They are not seem very vivid because of my broken camera :(
Actually they are vivid like the way they are in the ads above :)


I loved the No.8 , it replaced Etude House's Dear Girls Cute Eye Maker. This has more shine and easy to use + plus this doesnt't smudge easily and this is waterproof!

I tried to remove them with water, they didn't get lost. I tried to smudge, they were still there! But they lost only a little bit colour after all the things I've done.
But after drying, I took a cotton pad and remove it easily :)

Also, this replaced tear drop liner! It is easy to draw and has a really good glitter effect! All you need to do is applying a second layer for the best jewel effect,even better than a gel  tear drop liner!

I put only a little eyeliner just to show you the colours;

Okey, here is my opinions;

Pros:

It is good for beginners
Smudge proof 
Water proof
Reasonable price
Too many colour options
Multi Functional
Gel like smooth texture

Cons:
[UPDATED] The problem is, you have to use a pencil sharpener but the product is so creamy: so while sharpening process you can waste some product. You should be careful.
Hard to sharpen.
I can't manage to use it as a eye shadow because it dries so quick and I am so slow because of being a beginner ^.^ This is not a con for a lot of people so don't worry about it :D


Where to buy?

Sunday, September 22, 2013

Secret key - Telling U CC cream 30ml Review


Hello everyone! Today I am going to review one of the cheapest & newest CC creams. Secret Key's 
'' Secret Kiss Telling U CC Cream''
I was really curious about this product :) Here we go!



Package is ordinary . There isn't any English definition . It has a tube like a tooth paste. It looks like Banila Co.'s package design.



Texture
It is softer than Etude's CC, but it is thicker on the skin.


When you swatch it you feel it is has more moist than Etude's. It has a more foundation like texture. It is easier to apply. 

,

It changes the colour really easy and it takes less time to fit the skin tone than Etude's. 


It brightens skin tone.


Right side has the CC and left hasn't if you look carefully, you can see the difference ^.^



It takes near  15 minutes for it to become unseen on the skin.

Coverage Test



It has nice coverage as a CC.

Etude House Silky CC Cream vs Secret Key Telling U CC Cream


They don't seem very different after a while. But Etude Silky is more matte and less moist. Secret Key is really easy to apply, it is moistful and softer . Actually I prefer Secret Key's over Etude's.Because;
It is cheaper
It has SPF 50 PA +++
It suit my skin tone in less time.
It is more moist, I don't have to use extra moisturiser.
It doesn't have pink undertone :) (Actually this not sth I don't like but it is a difference :D)

But,
It has a foundation like texture, this means it can get thick on the face and make your face need more O2 .
It can broke you out if you have problems with thick texture, it only brokes me out when my face is so sensitive. The most moist CC I've ever tried is The Saem's, in winter The Saem CC wins over all ^.^

Ingredients

 For Ingredients visit COSDNA and you can see its irritants.

It has a nice scent that is not too perfume like.

Oil Test 

First

  
After half an hour

After 3 hours.


Sorry for bad photo quality, my camera broke down :( So forgive me till I buy a new one :)

Please follow me via bloglovin http://www.bloglovin.com/

See you~~




Friday, September 20, 2013

~So Happy My Beautynetkorea Haul Arrived ~~~


I ordered my items on 08.09.2013 and I received them after 12 days ^.^ 
The package  was ordinary and decent .
I am so happy to have samples : D 
I am flying, because I am so happy with my products !
Except Shara Shara Eye Glasses, because it had a little cut and it spilt a little bit ,but thaks beautnetkorea , there were bubles around it and it didn't messed other products :) 

Here are some pictures ;





Tony Moly Dual Effect Sleeping Pack Samples x10


Missha Time Revolution First Essence Samples x20


Secret Key - Secret Kiss Telling U CC Cream
Review Link : HERE


Samples thanks to beautynetkorea ^.^
Review for The Smim Rad. Moist. Cream the-smim-radiating-nemlendirici
Review for Tint Swatches sullis-lip-tint-swatches



Shara Shara Sunglass





It got damaged as you see :(

Etude House My Lash Serum


Holika Holika Waterproof Eyeliner No.8 & No.17
( I love this so much, really waterproof!)
Review Link : HERE


What is in your september haul ? 

Do you like them?

See you soon with reviews of all this products!!!