Sunday, July 28, 2013

Azerbaijan Baku Travel Photos - Bakü Fotoğrafları Pt1- İçeri Şehir / Old Baku

Herkese Bakü'den selamlar! Bir süre Bakü'deyim ve gezdiğim yerlerin fotoğraflarını sizlerle de paylaşmak istedim :)


* Please do not copy and use my photos without my permission, otherwise I can take legal action against copiers!!! Thank you for your respect :)
*Lütfen iznimi almadan fotoğrafları başka yerlerde kullanmayın, kopyalamayın, aksi takdirde hukuki yollara başvurarak hakkımı koruma yoluna giderim!!! Saygınız için teşekkürler :)


İşte İçeri Şehir denen Eski Bakü ; Old Baku Old City;  (a UNESCO World Heritage Site)












meishenmeweishenme.blogspot.com




Bloglovin ^^

<a href="http://www.bloglovin.com/blog/10019627/?claim=achu9hssyua">Follow my blog with Bloglovin</a>

Hello! Please follow me from Bloglovin to keep up with the recent posts!
Merhaba! Lütfen beni Bloglovin'den de takip edin, böylece kolayca yazılarıma ulaşabilirsiniz :)

Thursday, July 25, 2013

ETUDE HOUSE Hand Bouquet Rich Butter Foot Mask Review- Etude House Zengin Yağlı Ayak Maskesi


Sanırım Kore'nin Türkiye'de en çok bilinen güzellik ürünleri markası ,kuşkusuz SHINee'nin ve f(x)'in de katkılarıyla, ETUDE HOUSE. Ben diğer markalarını da beğensem de; Etude House 'ın öğrenci cebine daha uygun oluşu ve şeker şeker paketlenişi kendisini biraz daha sevimli ve satın alınabilir yapıyor. Paketleri her zaman çok hoşuma gidiyor :D Sizinle ilk paylaşacağı ürün de bu yüzden Etude House ürünü :)


Ayaklar bütün yükümüzü çekiyor fakat çok ihmal ediliyorlar. Ayrıca, ayaktaki bazı noktalara yapılan masajlarla vücudun diğer bölgelerindeki sıkıntılara çözüm bulunabileceği uzun süredir biliniyor. Biz Türkiye'de ağrılarımız olduğunda; masaj, akupunktur gibi yöntemler yerine hemen ilaçlara yöneliyoruz ve onların yan etkilerine maruz kalıyoruz. Gerçi, son zamanlarda bitkisel tedaviler ülkemizde de yaygınlaştı. İnşallah ilerleyen zamanlarda alternatif tıp ülkemizde daha da gelişir.Uzak Doğu'da ise geleneksel tıp çok daha gelişmiş ve yaygın durumda. Mesela Çin'de normal tıpı bitirdikten sonra 2 sene daha okuyarak geleneksel tıp doktoru olabiliyorsunuz ve insanlar size gelmeyi yan etkili ilaçlar yazan bir doktordan daha çok tercih ediyor.

İşte bu yüzden görmüş olduğunuz ayak maskesini denemek istedim. Üstünde belli masaj noktalarını göstermiş ve mesela ''A stiff neck''--> ''Boynunuz Kasıldığında'' büyük parmağın altına masaj yapmalısınız, demiş. Bence sağdaki ayak resmi üzerindeki noktaları aklınızda tutun ve mesela gözünüz ağrıdığında/şiştiğinde ayağınızdaki o noktaya masaj yapın.

Gel gelelim maskeyle masajın etkili olup olmadığına; hadi neler yapmışım bir bakalım ;)

İçerik ve Kullanım
Kimyasal ürünlerden çok anlamasam da anlayanlar bakıp yardımcı olabilirler :) Bunun dışında, kullanımı kolay ; ayağı yıkayıp kuruluyoruz.


Sonra maskeyi ve maskeyi koruyan şeffaf naylon kağıdı giyiyoruz ve pembe yapışkanlarla bilekten tutturuyoruz.








Daha sonra resimde gösterilen noktalara masaj yapıyoruz. Rahatlayana kadar istediğiniz gibi yapabilirsiniz.




Masajdan sonra 15 - 20 dakika kadar ayağınızda bekletiyorsunuz ve çıkarınca da bir süre yıkamayın , ayağınıza iyice yedirin. Maske fazlasıyla nemli olduğu için temiz kullanırsanız bence 2. sefer de kullanılabilir.

Fiyat,
Ben bu ürünü indirimden aldım fakat normalde 4-5 $ a alabiliyorsunuz. w2beauty 'de ücretsiz posta var ve benim kodumla 5$ indirim alabilirsiniz :) 
İngilizce bilmeyenlere alışverişlerinde mümkün mertebe yardımcı olabilirim :)


Bence,
Masaj ve nem ayağımı rahatlattı fakat nasırlarıma ve topuğumdaki sertliklere pek etki etmedi bu nedenle çok etkili bulmadım. Ama ayağınızda benim gibi sorunlarınız yoksa ve deriniz sert değilse, nemlendirme açısından başarılı bir ürün. Ayağımda daha uzun süre tutmak istedim fakat naylon  çok sıcak yapıyor ve naylon ayağınızda olmadan nemi damlayabiliyor ve etrafa bulaşıyor.

Overall : Sonuç:  3/ 5

*Korece okumak isteyenlere Korece yüz :) Ayrıca dikkatinizi çekeri ürünlerine dönüşüm kutusunda nereye atılacağını yazıyorlar ve dönüşüme önem veriyorlar. Innisfree gibi bazı markalar geri dönüşümlü kağıtları ürünleri paketlemede kullanarak çevre dostu olduklarını ve ürünlerinin de öyle olduğunu göstermeye çalışıyorlar :) 
* Sizin nasır ve sert ayak derisi için önerileriniz var mı? 
*Kore güzellik ürünleri kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız önerileriniz neler?



İsteyenlere büyük boy, masaj noktaları  resmi





Other Blog


http://meishenme.tumblr.com/
From now on, I will try to write here more frequently .
Thank you :)

Arkadaşlar , bloğuma Türkçe olarak da devam etmeye karar verdim. Sizlerle Kore ve Çin gibi Uzakdoğu ülkelerinden bahsetmenin yanı sıra; beğendiğim filmler, gezdiğim yerler ve denediğim ilginç şeyler hakkında da paylaşımda bulunmayı düşünüyorum.

Teşekkürler :)